Kun tähtesi sammuu

Jaa tämä kirjoitus:

Mitä teet kun tähtesi sammuu?

Hyvä ystävä,

Kuka sinä olet? Mitä todella haluat? Mitä täällä oikein pitäisi tehdä?

Nämä eivät ehkä ole sinun kysymyksiäsi, mutta ne ovat olleet minun kysymyksiäni. Jos et nyt jaksa miettiä tällaista, jatketaan myöhemmin. Mutta jos haluat lisää, jatketaan kuvan alla.

Me olemme tähtipölyä ja maailmankaikkeuden energiaa. Fysiikka opettaa, että energia ei häviä vaan sitä on aina yhtä paljon. Eikö ole hämmentävää, että olemme astuneet hetkeksi osaksi aineellisia energiakenttiä, toimimme tietoisina oman aikamme verran ja – niin, mitä sitten?

Kaikki tämä touhuaminen, työnteko, yhdessäolo ja kehittyminen loppuu aikanaan. Ihminen tietää sen hyvin. Usein tämä perustava totuus jää arjessa tärkeämpien asioiden taakse. Joskus se pelottaa mutta kun sitä kohti menee, pelko hälvenee huomattavasti.

Elämän voi elää niin monella tavalla. Usein voi ajatella, ettei ole niinkään väliä mitä tekee vaan miten kaiken tekee. Mutta lopulta silläkin on todella väliä, mitä asioita työkseen tekee ja mitä edistää. Varsinkin ekologisen kriisin keskellä on tullut erityinen aika muuttaa työn, talouden ja yhteiskunnan rakenteita. Luopumisen taito on tulevaisuuden erityisosaamista.

Tuolla me olemme, avaruusalus maassa. Siellä sinä nyt luet mitä kirjoitin vähän aiemmin. Kosmisessa ajanlaskussa tässä välissä ei mennyt silmänräpäystäkään, mutta silti merkitysten maailmassa jaamme jollain erityisellä tavalla saman hetken.

Hyvä ystävä,

Käytetään aikamme hyvin. Tiedän niin hyvin, ettei se ole yksinkertaista. Toivon, että Arvokeskus kaikessa moninaisuudessaan voi tehdä elämästämme edes hieman parempaa.

Voihan myös suuria ihmeitä tapahtua kohtaamisissamme. Niin tapahtuu, koska meitä yhdistää kaikkea elävää liittävä ihmeellinen side. On hyvä, jos käytämme energiaamme enemmän hyvään kuin pahaan. Ne valinnat ovat edessämme joka päivä.

 

Jaa tämä kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.